Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Ćwiartki rosołowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ten przepis to odpowiedź na pytanie: co zrobić z kurą, na której gotowałam rosół ?

Ćwiartki rosołowe

Składniki:

Ćwiartki rosołowe

 

  • 2 ćwiartki kurczaka (UWAGA) ten przepis jest pomyślany tylko o tych ćwiartkach, które zostały nam z zupy (np. z zupy szpinakowej, którą znajdziecie wśród moich przepisów)
  • Przyprawa do grilla

Sposób przygotowania:

Ćwiartki rosołowe
Ćwiartki wyciągamy z rosołu (lub z innej zupy oczywiście), chodzi o to, że takie ćwiartki są tak naprawdę gotowe do jedzenia, ale my troszkę sobie urozmaicimy życie ! :)
Więc, owe ćwiartki mocno obsypujemy przyprawą do grilla i wkładamy bez przykrycia do nagrzanego piekarnika na ok. 20-25 minut, w temperaturze 180-190 stopni. Ja swoje zawsze kładę na pokrywce od brytfanki :)
Smacznego !