Strona główna Cycki murzyńskiej teściowej

Cycki murzyńskiej teściowej

Z kremem « poprzedni | następny »
monnissia1990 - Przepis na: Cycki murzyńskiej teściowej offline

Kucharz
Przepisy: 10
Cycki murzyńskiej teściowej
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 7

Super mega , giga ekstra smaczne :)


trudność: średne
czas:

Cycki murzyńskiej teściowej - SKŁADNIKI:

  • 50 g cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Ciasto makowo - kokosowe:
  • 200 g cukru
  • 3/4 szklanki maku
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 6 białek
  • Masa budyniowa:
  • 250 g margaryny
  • 6 żółtek
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
  • Ponadto:
  • stopić i zagotować z 4 łyżkami cukru, 3 łyżkami kakao i 5 łyżkami słodkiej śmietany)
  • dżem pomarańczowy (300 g)
  • 120 g biszkoptów
  • 125 ml wódki
  • rodzynki (garstka) do dekoracji

Cycki murzyńskiej teściowej - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt :Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do ubitej masy i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20x40 cm. Piec w temp. 150 stopni przez 30 min. Ciasto makowo - kokosowe: Białka ubić z cukrem. Wsypać wiórki, mak i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20 x 40 cm. Piec w temperaturze 170 stopni przez 40 min. Masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszać z żółtkami, cukrem, budyniem i mąką. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem Wykonanie ciasta: Ostudzony biszkopt posmarować dżemem. Na wierzch położyć ciasto makowo - kokosowe. Ciasto posmarować masą, wyrównać. Na wierzchu ułożyć biszkopty namoczone w alkoholu. Udekorować rodzynkami i polać polewą. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cycki murzyńskiej teściowej (strona 1 z 1)  
kwiatula

kwiatula
offline

2011-03-23 14:24
dla mnie bomba wędruje do ulubionych 5!
Skomentuj
Oceń:
0
Lady Marmolada

Lady Marmolada
offline

2011-03-23 18:07
5 już za sam tytuł ;D
Skomentuj
Oceń:
0
robertjankopp

robertjankopp
offline

2011-03-23 23:36
W moim przepisie to cycki cygana tylko spód robię z białek+wiórki kokosowe+ mak a za miast budyniu śmietana ale w tej wersji też na pewno smaczne.5+
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2011-03-24 02:59
Ogromne podobienstwo z tym przepisem
http://www.wielkiezarcie.com/recipe62105.html

W skladnikach do masy budyniowej zapomnialas dodac cukier , w opisie cukier jest.
Piszesz o polewie ale nie ma przepisu na polewe .Drobne roznice w ilosci cukru.Ogolnie jak dla mnie przepis sprytnie przerobiony aby moderator nie usunal :)
Skomentuj
Oceń:
0
monnissia1990

monnissia1990
offline

2011-03-24 12:24
jak sama zaznaczyłaś podobny co nie znaczy ze taki sam, a wrezc nawet ma znaczace różnice!! i prosze o to aby nie oskarzac mnie o plagiat !!! a co do cukru to nie zapomniałąm tylko specjalnie nie daje gdyz z cukrem pewnie było by za słodkie ciasto. bez tego cukru jest wystarczajaco słodkie . podobnych przepisów w internecie jest pewnie masa !! a co do polewy to prosze przeczytac dokładnie przepis !! Kłania sie czytanie ze zrozumieniem *polewa czekoladowa (2 łyżki masła stopić i zagotować z 4 łyżkami cukru, 3 łyżkami kakao i 5 łyżkami słodkiej śmietany)
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2011-03-24 22:55
# Masa budyniowa:
#
# *370 ml mleka
#
# *250 g margaryny
#
# *6 żółtek
#
# *1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
#
# *3 łyżki mąki pszennej
To sa skladniki na Twija mase budyniowa

Ato opis wykonania Twojej masy budyniowej

Masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszać z żółtkami, CUKREM, budyniem i mąką. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem

Czy nadal uwazasz ze nie czytam ze zrozumieniem?
w skladnikach nie ma mowy o cukrze tylko o budyniu z cukrem.A w opisie przygotowania jest nie tylko budyn ale i cukier.
Ja nie oskarzylam Ciebie o kopiowanie ale zauwazylam konkretna zbieznosc z tym przepisem ktorego link podalam.

Skomentuj
Oceń:
0
monnissia1990

monnissia1990
offline

2011-03-25 10:46
w sumie masz racje nie zauwazyłam ale to tylko zwykła pomylka , jak przepisywałam przepis z zeszytu musiałam sie pomylic :) , za ktora WSZYSTKICH KUCHARZY przepraszam , do masy nie dodaje cukru , poniewaz uwazam ze ciasto i bez niego jest bardzo słodkie :).
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Torcik makowy z bezami Ciastko W - Zka Muffinki z budyniem i kremem jeżynowym
Ciasto z jabłkami i kremem Tarta a'la makowiec Ciasto "Cappuccino"
Ciasto cappuccino z bananem Ciasto makowo - bakaliowe z kremem Beza z musem brzoskwiniowym
Ciasto "Karpatka II" Ciasto "Karpatka" Sernik ze śliwkami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane