monnissia1990

monnissia1990

Kucharz
[Przepisów: 19]

Cycki murzyńskiej teściowej

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Super mega , giga ekstra smaczne :)

Cycki murzyńskiej teściowej

Składniki:

Cycki murzyńskiej teściowej

  • 50 g cukru

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • Ciasto makowo - kokosowe:

  • 200 g cukru

  • 3/4 szklanki maku

  • 100 g wiórków kokosowych

  • 6 białek

  • Masa budyniowa:

  • 6 żółtek

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem

  • Ponadto:

  • stopić i zagotować z 4 łyżkami cukru, 3 łyżkami kakao i 5 łyżkami słodkiej śmietany)

  • dżem pomarańczowy (300 g)

  • 120 g biszkoptów

  • 125 ml wódki

  • rodzynki (garstka) do dekoracji

Sposób przygotowania:

Cycki murzyńskiej teściowej

Biszkopt :Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do ubitej masy i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20x40 cm. Piec w temp. 150 stopni przez 30 min. Ciasto makowo - kokosowe: Białka ubić z cukrem. Wsypać wiórki, mak i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20 x 40 cm. Piec w temperaturze 170 stopni przez 40 min. Masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszać z żółtkami, cukrem, budyniem i mąką. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem Wykonanie ciasta: Ostudzony biszkopt posmarować dżemem. Na wierzch położyć ciasto makowo - kokosowe. Ciasto posmarować masą, wyrównać. Na wierzchu ułożyć biszkopty namoczone w alkoholu. Udekorować rodzynkami i polać polewą. Smacznego :)

Redakcja poleca: