Strona główna Cycki murzyńskiej teściowej

Cycki murzyńskiej teściowej

Z kremem « poprzedni | następny »
monnissia1990 - Przepis na: Cycki murzyńskiej teściowej offline

Kucharz
Przepisy: 18
Cycki murzyńskiej teściowej
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 8

Super mega , giga ekstra smaczne :)


trudność: średne
czas:

Cycki murzyńskiej teściowej - SKŁADNIKI:

  • 50 g cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Ciasto makowo - kokosowe:
  • 200 g cukru
  • 3/4 szklanki maku
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 6 białek
  • Masa budyniowa:
  • 250 g margaryny
  • 6 żółtek
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
  • Ponadto:
  • stopić i zagotować z 4 łyżkami cukru, 3 łyżkami kakao i 5 łyżkami słodkiej śmietany)
  • dżem pomarańczowy (300 g)
  • 120 g biszkoptów
  • 125 ml wódki
  • rodzynki (garstka) do dekoracji

Cycki murzyńskiej teściowej - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt :Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do ubitej masy i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20x40 cm. Piec w temp. 150 stopni przez 30 min. Ciasto makowo - kokosowe: Białka ubić z cukrem. Wsypać wiórki, mak i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20 x 40 cm. Piec w temperaturze 170 stopni przez 40 min. Masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszać z żółtkami, cukrem, budyniem i mąką. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem Wykonanie ciasta: Ostudzony biszkopt posmarować dżemem. Na wierzch położyć ciasto makowo - kokosowe. Ciasto posmarować masą, wyrównać. Na wierzchu ułożyć biszkopty namoczone w alkoholu. Udekorować rodzynkami i polać polewą. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cycki murzyńskiej teściowej (strona 1 z 1)  
kwiatula

kwiatula
offline

2011-03-23 14:24
dla mnie bomba wędruje do ulubionych 5!
Skomentuj
Oceń:
1
Lady Marmolada

Lady Marmolada
offline

2011-03-23 18:07
5 już za sam tytuł ;D
Skomentuj
Oceń:
1
robertjankopp

robertjankopp
offline

2011-03-23 23:36
W moim przepisie to cycki cygana tylko spód robię z białek+wiórki kokosowe+ mak a za miast budyniu śmietana ale w tej wersji też na pewno smaczne.5+
Skomentuj
Oceń:
1
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2011-03-24 02:59
Ogromne podobienstwo z tym przepisem
http://www.wielkiezarcie.com/recipe62105.html

W skladnikach do masy budyniowej zapomnialas dodac cukier , w opisie cukier jest.
Piszesz o polewie ale nie ma przepisu na polewe .Drobne roznice w ilosci cukru.Ogolnie jak dla mnie przepis sprytnie przerobiony aby moderator nie usunal :)
Skomentuj
Oceń:
-1
monnissia1990

monnissia1990
offline

2011-03-24 12:24
jak sama zaznaczyłaś podobny co nie znaczy ze taki sam, a wrezc nawet ma znaczace różnice!! i prosze o to aby nie oskarzac mnie o plagiat !!! a co do cukru to nie zapomniałąm tylko specjalnie nie daje gdyz z cukrem pewnie było by za słodkie ciasto. bez tego cukru jest wystarczajaco słodkie . podobnych przepisów w internecie jest pewnie masa !! a co do polewy to prosze przeczytac dokładnie przepis !! Kłania sie czytanie ze zrozumieniem *polewa czekoladowa (2 łyżki masła stopić i zagotować z 4 łyżkami cukru, 3 łyżkami kakao i 5 łyżkami słodkiej śmietany)
Skomentuj
Oceń:
1
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2011-03-24 22:55
# Masa budyniowa:
#
# *370 ml mleka
#
# *250 g margaryny
#
# *6 żółtek
#
# *1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
#
# *3 łyżki mąki pszennej
To sa skladniki na Twija mase budyniowa

Ato opis wykonania Twojej masy budyniowej

Masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszać z żółtkami, CUKREM, budyniem i mąką. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem

Czy nadal uwazasz ze nie czytam ze zrozumieniem?
w skladnikach nie ma mowy o cukrze tylko o budyniu z cukrem.A w opisie przygotowania jest nie tylko budyn ale i cukier.
Ja nie oskarzylam Ciebie o kopiowanie ale zauwazylam konkretna zbieznosc z tym przepisem ktorego link podalam.

Skomentuj
Oceń:
-1
monnissia1990

monnissia1990
offline

2011-03-25 10:46
w sumie masz racje nie zauwazyłam ale to tylko zwykła pomylka , jak przepisywałam przepis z zeszytu musiałam sie pomylic :) , za ktora WSZYSTKICH KUCHARZY przepraszam , do masy nie dodaje cukru , poniewaz uwazam ze ciasto i bez niego jest bardzo słodkie :).
Skomentuj
Oceń:
1
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Tarta makowo- pomarańczowa Dyniowa karpatka
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Miodownik z orzechami Jabłkowy przekładaniec Ciasto czekoladowe z kremem dyniowym
Pie de limon- tarta cytrynowa Ananasowiec z kokosem Napoleonka na kruchym cieście

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane