Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 760]

Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Naleśniki z dodatkiem cydru jabłkowego, dzięki któremu są lekko kwaskowate. Nadzienie słodkie, z prażonymi jabłkami, rodzynkami i śmietankowym serkiem.

Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnuszka razem z rodzynkami i podlać cydrem. Prażyć, aż jabłka zmiękną, a rodzynki zwiększą swoją objętość. Przyprawić cynamonem i ewentualnie cukrem.Jajka ubijać z solą, aż staną się białe. Wlać mleko i wsypać mąkę. Połączyć. Na końcu wlać cydr i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron. Na naleśniku rozsmarować niewielką ilość serka, a na połowie wyłożyć uprażone jabłka z rodzynkami. Złożyć na cztery. Smacznego! 
Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami
Do ubitych jajek dodać mleko i mąkę. Zmiksować.
Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami
Do masy naleśnikowej wlac cydr jabłkowy.
Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami
Jabłka pokrojone w kostkę smażyć z rodzynkami.
Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami
Na naleśniku rozsmarować porcję serka i prażone jabłka.