gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Cygański kociołek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Cygański kociołek to danie jednogarnkowe składające się z pieczarek, mięsa mielonego oraz warzyw. Polecam.

Cygański kociołek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cygański kociołek

 

Sposób przygotowania:

Cygański kociołek
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę, paprykę i por drobno kroimy i podsmażamy przez chwilę. Do warzyw dodajemy mięso mielone, posypujemy przyprawami i dalej podsmażamy. Łączymy z ugotowanymi pieczarkami, po czym dodajemy ogórek konserwowy drobno pokrojony oraz koncentrat pomidorowy. Mieszamy i całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Podgrzewamy przez chwilę. 
Cygański kociołek
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy.
Cygański kociołek
Cebulę, paprykę i por drobno kroimy i podsmażamy przez chwilę.
Cygański kociołek
Do warzyw dodajemy mięso mielone i dalej podsmażamy.
Cygański kociołek
Łączymy z ugotowanymi pieczarkami, po czym dodajemy ogórek konserwowy drobno pokrojony oraz koncentrat pomidorowy.

Tagi:

mięso