Cygańskie śledzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawę tą przygotowuje również na wigilie.

Cygańskie śledzie

Składniki:

Cygańskie śledzie

 

  • 1kg filetów śledziowych
  • pół szklanki keczupu ostrego
  • 3/4 oliwy lub oleju
  • 2-3łyżki musztardy
  • 2łyżki cukru
  • 5 dużych cebul
  • 10 ogórków konserwowych

 

Sposób przygotowania:

Cygańskie śledzie
Śledzie moczymy około godziny w zimnej wodzie.następnie kroimy w paski.Ogórki konserwowe rónież kroimy w paski.Cebulę kroimy w kostkę sparzamy wrzątkiem.Keczup , oliwę , cebulę ogórki. i cukier mieszamy dopóki ładnie się połączą składniki.Najlepiej w garnuszku na małym ogniu.Ciepłą konsystencją zalewamy śledzię . Schładzamy najlepiej do lodówki .Zostawiamy na całą noc w zimnym miejscu.Po nocy wszystkie składniki się ,, przegryzą"