VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Cygara schabowe w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Moje potrawy są proste, jednakże smaczne i dobrze doprawione. Tym razem schab w cebulowym sosie, czyli pomysł na pyszny obiad.

Cygara schabowe w sosie cebulowym

Składniki:

Cygara schabowe w sosie cebulowym

 

  • 500 g schabu
  • Keczup pikantny
  • Sól
  • Pieprz
  • 4 cebule
  • 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
  • Mąka do obtoczenia
  • 1 szklanka wody

 

Sposób przygotowania:

Cygara schabowe w sosie cebulowym
Schab kroimy w plastry 1 cm, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster przyprawiamy solą i pieprzem, smarujemy keczupem. Zwijamy bardzo ciasto na kształt rulonu (cygara). Obtaczamy w mące i obsmażamy na rumiano na patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, smażymy na patelni po podsmażeniu mięsa. Delikatnie podlewamy odrobiną wody i przekładamy do mięsa. Podlewamy wodą (mięsko musi być do połowy w sosie) i dusimy do miękkości (około 60 minut) . W trakcie duszenia doprawiamy słodką papryką.

Tagi:

schab cebula