Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Cykoria z brzoskwinią, orzechami, serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łódeczki cykorii pieczone z serkiem, brzoskwiniami, słodkimi czereśniami oraz posiekanymi orzechami. Lekkie, smaczne danie na kolacje

Cykoria z brzoskwinią, orzechami, serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cykoria z brzoskwinią, orzechami, serem

 

 

Sposób przygotowania:

Cykoria z brzoskwinią, orzechami, serem
Cykorie umyć i przekroić wzdłuż na połówki. Dokładnie wyciąć głąb ostrym nożem (jeżeli tego nie zrobimy, warzywo może być gorzkie). Zagotować wódę z dodatkiem cukru i soli, ostrożnie włożyć połówki cykorii. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut, po czym ostrożnie odcedzić i ułożyć obok siebie w dużym, żaroodpornym naczyniu. W każdą część włożyć po łyżeczce serka. Brzoskwinie obrać i pokroić w niezbyt cienkie plastry. Wraz z polówkami czereśni ułożyć na cykoriach. Posypać orzechami. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 10-15 minut w 150 stopniach.
Cykoria z brzoskwinią, orzechami, serem
Etap 1
Cykoria z brzoskwinią, orzechami, serem
Etap 2
Cykoria z brzoskwinią, orzechami, serem
Etap 3
Cykoria z brzoskwinią, orzechami, serem
Etap 4

Tagi:

cykoria