Cynaderki

Śliweczka - Przepis na: Cynaderki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 133
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Cynaderki
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 7

Znakomite danie obiadowe.Pyszne z ziemniaczkami .


trudność: łatwe
czas:

Cynaderki - SKŁADNIKI:

  • 90 dag nerek wieprzowych
  • 2 cebule
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 łyżka masła
  • 1 kostka rosołowa
  • mąka
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • szczypta ostrej papryki
  • sól,pieprz

Cynaderki - PRZYGOTOWANIE:

Nerki wieprzowe wymoczyć w wodzie przez około 2 godzin,dokładnie umyć,wrzucić na wrzącą wodę i gotować 15 minut.Po tym czasie wylać wodę.Umyć nerki oraz garnek,w którym się gotowały.Zalać wrzątkiem i gotować kolejne15 minut.Odcedzić.Ostudzić.Pokroić w skośne plasterki o szerokości około 0.5 centymetra.Przełożyć do rondelka,dodać pokrojoną w półplasterki cebulę i pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz masło,kostkę rosołową,szczyptę ostrej papryki,trochę soli i pieprz.Dusić na małym ogniu pod przykryciem,aż cynadry będą miękkie.Zagęścić sos mąką i śmietaną.W razie potrzeby doprawić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cynaderki (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2009-12-04 09:35
jak ja dawno nie robiłam cynaderek! mąż nie lubi a tylko dla siebie to ...ale zjadłabym, najlepiej z kaszą gryczaną...mniam
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-02-16 23:12
Pyza, mam nadzieje, ze zjadłabyś inne. Wyobraź sobie ich zapach po tylko 2 godzinnym moczeniu, bez oczyszczenia z przewodów moczowych! Może ta ostra papryka zabije posmak i zapach moczu.
Skomentuj
Oceń:
0
luna19

luna19
offline

2010-07-08 21:00
kiedys robilam ale strasznie dawno ... pora pomysleć... ale podobno cielęce nerki są lepsze... nigdy nie udalo mi sie ich dostać.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kotlety w migdałowej panierce Pasztet z królika  Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami
Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi
Pałki z kurczaka z sosem Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane