agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

cynaderki w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

cynaderki w śmietanie cynaderki w śmietanie

cynaderki w śmietanie

Składniki:

cynaderki w śmietanie

 

  • 75 dkg wieprzowe nerki,
  • 3 deże cebule,
  • 2 łyżki mąka,
  • szklanka śmietany,
  • Szczypta przyprawy myśliwskiej,
  • sól, pieprz,
  • natka pietruszki,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

cynaderki w śmietanie
Przekroić w dłuż na płasko każdą nerkę, wyciąć żyłki, a następnie kilkakrotnie wypłukać, wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować bez przykrycia 5 minut.. odcedzić i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podrumienić cebulę pokrojoną w krążki i przełożyć do garnka. Na patelnię włożyć nerki obsypane mąką i smażyć do zrumienienia na silnym ogniu. Przełożyć do garnka z cebulą, posolić, popieprzyć, zalać śmietaną i dusić ok. 20 minut. Podając posypać natką pietruszki

Tagi:

przyprawy