luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Cynaderki z pieczarkami w śmietanie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pracochłonne ale bardzo pyszne danie.

Cynaderki z pieczarkami w śmietanie

Składniki:

Cynaderki z pieczarkami w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Cynaderki z pieczarkami w śmietanie
Nerki oczyścić dokładnie z białych żyłek w środku, długo płukać pod bieżącą wodą. Zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Nerki ponownie wypłukać. Zalać czystą wodą i zagotować, odlać wodę i jeszcze raz zagotować kilka minut. Wodę z pianą odlać, nerki przepłukać, garnek umyć, zalać ponownie czystą wodą i ugotować, ok 30 min z listkiem laurowym. Pieczarki i cebulę pokroić niezbyt drobno przysmażyć na oleju i dodać pokrojone na plasterki nerki i przyprawy. Smażyć ok 15 min podlać bulionem, odparować i na koniec dodać śmietanę, wymieszać i chwilkę potrzymać jeszcze na ogniu. podawać z pieczywem i ogórkiem konserwowym.

Tagi:

zioła