mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Cynamonowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealnie nadają się na każdą okazję.

Cynamonowe babeczki

Składniki:

Cynamonowe babeczki

 

  • 250 g mąki
  • 150 g białego cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 75 g masła
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • garść rodzynek
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Cynamonowe babeczki
Najpierw w misce wymieszać suche składniki tj.: mąkę , cukier , proszek do pieczenia i cynamon.
Natomiast w drugiej misce połączyć wszystkie mokre składniki tj.: mleko, jajko , cukier waniliowy i masło.
Następnie połączyć mokre składniki z suchymi i dokładnie wymieszać.
Do masy dodać rodzynki.Znowu wymieszać.
Przygotować foremki na babeczki.Wysmarować je margaryną i osypać bułką tartą.
Następnie nakładać porcje ciasta do foremek.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec przez około 20-25 minut.
Po wyjęciu ostudzić.
Zimne babeczki można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.

Tagi:

jajko jajka