kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Cynamonowe choinki z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kruche, maślane, z czekoladą... ciasteczka którym nic nie brakuje. Schowaj je głęboko bo znikną zanim się obrócisz ;)

Cynamonowe choinki z czekoladą

Składniki:

Cynamonowe choinki z czekoladą

 

 

  • na polewę czekoladową:
  • · 70g czekolady mlecznej
  • · 50g czekolady gorzkiej
  • · 3/4 szklanki śmietany kremówki
  • · 30 g masła

Sposób przygotowania:

Cynamonowe choinki z czekoladą
Z masła, cukru pudru, mąk, cynamonu, soli i proszku do pieczenia zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i chłodzić w lodówce przez około 30 minut. Ciasto rozwałkować na płat grubości około 3-4 mm. Wykrawać choinki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach C przez 10-11minut. Polewa: W rondelku umieścić kremówkę, czekolady i masło. Energicznie mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Maczać boki choinek w polewie otrzepując jej nadmiar i oprószyć maczkiem dekoracyjnym.

Tagi:

czekolada