dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Cynamonowe racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Placki z cynamonową nutą.

Cynamonowe racuchy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cynamonowe racuchy

 

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowe racuchy
Mleko podgrzewamy dodajemy drożdże, 1 łyż cukru i mąki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę. Mąkę mieszamy z cukrem i solą. Dodajemy drożdże, jajka i roztopione i wystudzone masło. Na koniec dodajemy 1 płaską łyżeczkę cynamonu. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem kładziemy porcje ciasta i smażymy placki z obu stron. Smacznego.
Cynamonowe racuchy
Wymieszanę ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.
Cynamonowe racuchy
Smażymy placki z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka