BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Cynamonowe racuchy z jabłkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste, a za razem szybkie i smaczne placuszki z dodatkiem jabłka i cynamonu. Smakują pysznie. Są uwielbiane przez dużych i małych łasuchów.

Cynamonowe racuchy z jabłkiem

Składniki:

Cynamonowe racuchy z jabłkiem

 

  • mąka pszenna 1,5 szklanki,
  • mleko 1 szklanka,
  • olej 2 łyżki dodać do ciasta,
  • cukier waniliowy 1/2 op,
  • sól 1/3 łyżeczki,
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
  • cynamon Prymat 1 płaska łyżeczka,
  • jabłka 2 - 3 szt,
  • cukier puder do posypania,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cynamonowe racuchy z jabłkiem
SpoWszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, a następnie zmiksować. Dodać obrane i pokrojone w kostkę lub starte na tarce o grubych oczkach jabłka. Całość jeszcze raz wymieszać.

Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy niewielkie placuszki. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

Można też posypać cukrem cynamonowym.