misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Cynamonowy pudding ryżowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Można również schłodzić w lodówce i podawać na zimno...

Cynamonowy pudding ryżowy

Składniki:

Cynamonowy pudding ryżowy

 

  • 40 g ryżu na pudding
  • 20g cukru pudru
  • 1 gotowane jajko, obrane i pokrojone na kawałki
  • 2 łyżki rodzynek
  • 375 ml półtłustego mleka
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

Cynamonowy pudding ryżowy
Piekarnik rozgrzać do temperatury 150stC. Wszystkie składniki włożyć do płytkiego żaroodpornego naczynia o pojemności 600 ml i dobrze rozmieszać. Naczynie wstawić do piekarnika i piec 1,5 godziny, do czasu aż ryz będzie miękki. Odstawić, aby ostygł i podawać z dodatkiem duszonych jabłek lub gruszek. Można również schłodzić w lodówce i podawać na zimno.

Tagi:

ryż jajko jajka