iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Cytrusowo maślany mintaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Połączenie dwóch świątecznych produktów rybka i mandarynka. Zapach w kuchni niesamowity. Danie robi się expresowo, jest smaczne , podajemy z ryżem lub same .

Cytrusowo maślany mintaj

Składniki:

Cytrusowo maślany mintaj

 

  • mintaj filet ok 1/2 kg

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrusowo maślany mintaj
Mandarynki obieramy , usuwamy białe błony i kroimy w plasterki. Mintaja myjemy osuszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na teflonowej patelni rozgrzewamy masło klarowane smażymy rybkę z obu stron na złoto. Obok złotej już rybki smażymy plasterki mandarynki. Owoc puści sok , który wspaniale połączy się z masełkiem; Podajemy z plasterkami mandarynki polewamy sosem maślano - mandarynkowym .

Tagi:

mintaj dania