Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Cytrynowe ucierane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto pachnące soczystą cytryną.

Cytrynowe ucierane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cytrynowe ucierane

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowe ucierane
Miękką margarynę przekładamy do miski i miksujemy z cukrem do uzyskania jednolitej masy. Ciągle miksując wbijamy po jednym jajku. Następnie dodajemy połowę mąki. Ścieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok. Do masy dodajemy sok ze skórką. Następnie pozostałą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do blaszki i pieczemy około 45 minut w temp. 170 stopni.
Cytrynowe ucierane
Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok.
Cytrynowe ucierane
Miękką margarynę miksujemy z cukrem na puszystą masę.
Cytrynowe ucierane
Na koniec dodajemy do masy sok z cytryny i mąkę z proszkiem.
Cytrynowe ucierane
Ciasto przekładamy do blaszki i pieczemy.