Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Cytrynowy łosoś na cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatna ryba o smaku cytrynowy na kołderce z lekko pikantnej cukinii. Idealny duet na lekki, zdrowy posiłek.

Cytrynowy łosoś na cukinii

Składniki:

Cytrynowy łosoś na cukinii

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowy łosoś na cukinii
Łososia myjemy, osuszamy, ostrym nożem odcinamy skórę.

Skrapiamy rybę sokiem z cytryny oraz oprószamy przyprawami.

Odstawiamy na minimum pół godziny do lodówki.

Cukinie myjemy, osuszamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Odciskamy z nadmiaru soku, doprawiamy solą, pieprzem oraz chili, mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy cukinie do miękkości co jakiś czas mieszając.

Zamarynowanego łososia grillujemy po 3-4 min z obu stron ( aż zmieni kolor na jaśniejszy, czas zależy od grubości ryby)

Na talerze wykładamy porcję cukinii, kładziemy łososia.

Tagi:

ryba danie