kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Cytrynowy łosoś z orzechowym kuskusem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybki, zdrowy i pyszny obiad gotowy w 25 minut. Łosoś gotowany na parze z aromatem cytrynowym i płatkami papryki, orzechowy kuskus i brokuły. Samo zdrowie!

Cytrynowy łosoś z orzechowym kuskusem

Składniki:

Cytrynowy łosoś z orzechowym kuskusem

 

 

 

  • brokuły

Sposób przygotowania:

Cytrynowy łosoś z orzechowym kuskusem
Łososia skrobiemy z łusek, myjemy i osuszamy. Z oliwy, suszonej natki pietruszki, skórki cytrynowej, płatków papryki, soli i białego pieprzu przygotowujemy marynatę. Łososia dzielimy na porcje i obtaczamy w marynacie. Łososia gotujemy na parze kilkanaście minut. Na drugim sitku ponad rybą gotujemy różyczki brokułu. Bulion drobiowy podgrzewamy do wrzenia. Wsypujemy kuskus tak aby pozostało około 1 cm płynu nad kaszą. Pozostawiamy pod przykryciem aż napęcznieje. Orzechy włoskie grubo siekamy. dodajemy do kaszy i mieszamy. Łososia serwujemy w towarzystwie orzechowego kuskusu i brokułów.