VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Cytrynowy mintaj z chińszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Aromatyczna a zarazem delikatna ryba z cytryną. Z chińską mieszanką warzyw jest bardzo smaczna. Polecam na piątkowy obiad!

Cytrynowy mintaj z chińszczyzną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cytrynowy mintaj z chińszczyzną

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowy mintaj z chińszczyzną
Rybę przyprawiamy przyprawą do ryb, sokiem z cytryny, solą, lubczykiem oraz pieprzem cytrynowym. W jednej miseczce rozrabiamy jajko, w drugiej bułkę tartą. Mintaja obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu ryb na tej samej patelni podsmażamy chińską mieszankę warzywną. Ryż i brokuł gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. 
Cytrynowy mintaj z chińszczyzną
Etap 1 Rybę dokładnie przyprawiamy przyprawami
Cytrynowy mintaj z chińszczyzną
Etap 2 Obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej
Cytrynowy mintaj z chińszczyzną
Etap 3 Smażymy na rozgrzanej patelni, następnie podsmażamy mieszankę chińską