Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Cytrynowy morszczuk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sok z cytryny nadaje rybie cudowny smak.

Cytrynowy morszczuk Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cytrynowy morszczuk

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowy morszczuk
Fileta, jeśli mamy zamrożonego rozmrozić. Dokładnie umyć, osuszyć. Jeśli kawałki są duże można je przekroić. Obficie skropić sokiem z cytryny, delikatnie z każdej strony posypać kucharkiem i pieprzem. Odstawić na pół godziny, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie rybkę panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanym oleju na kolor rumiany.
Cytrynowy morszczuk
Idealnie pasuje na piątkowy obiad - razem z ziemniakami i surówką.
Cytrynowy morszczuk
Filety mocno kropimy sokiem z cytryny i delikatnie przyprawiamy
Cytrynowy morszczuk
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka