Cytryny marynowane

Marynaty « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Cytryny marynowane offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Cytryny marynowane
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

W dużym garnku zagotować wodę, znużyć w niej na 10 sekund cytryny...


trudność: łatwe
czas:

Cytryny marynowane - SKŁADNIKI:

Cytryny marynowane - PRZYGOTOWANIE:

W dużym garnku zagotować wodę, znużyć w niej na 10 sekund cytryny. Wytrzeć i oskrobać lekko nożem. Naciąć na krzyż każdą z cytryn i między powstałe ćwiartki wrzucić dwie szczypty grubej soli i ułożyć ciasno cytryny w słoiku. Dodać dwie łyżki grubej soli i napełnić słoik sokiem z 6-8 cytryn.

Zamknąć i pozostawić na 15 dni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cytryny marynowane (strona 1 z 1)  
Gość

koper
gość

2008-06-02 19:41
proste i smaczne, tyle ze trzeba sporo zaczeeeeekac.... ale chyba sie skusze
Skomentuj
Oceń:
0
kayleb

kayleb
offline

2008-11-04 17:36
a jaki jest efekt bo chyba nie próbowłem??
Skomentuj
Oceń:
0
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-11-29 22:40
noo ciekawe
Skomentuj
Oceń:
0
Glumanda

Glumanda
offline

2009-02-06 19:51
No ok..ale co dalej? do czego mozna uzywac takich cytryn? bo chyba nie do herbaty skoro sa z sola??
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Marynaty
Marynata do karkówki Marynowana limonka na ostro Marynata do drobiu z tymiankiem
Peklowana szynka z rozmarynem Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny Miodowo-paprykowe żeberka z grilla/piekarnika
Szwedzkie buraki marynowane Szwedzki ocet raz-dwa-trzy Papryka w zalewie wg FemmeFatale
Suszone pomidory w oliwie Marynata ziołowa do mięsa Marynata do mięsa wieprzowego

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane