Cytryny marynowane

Marynaty « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Cytryny marynowane offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Cytryny marynowane
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

W dużym garnku zagotować wodę, znużyć w niej na 10 sekund cytryny...


trudność: łatwe
czas:

Cytryny marynowane - SKŁADNIKI:

Cytryny marynowane - PRZYGOTOWANIE:

W dużym garnku zagotować wodę, znużyć w niej na 10 sekund cytryny. Wytrzeć i oskrobać lekko nożem. Naciąć na krzyż każdą z cytryn i między powstałe ćwiartki wrzucić dwie szczypty grubej soli i ułożyć ciasno cytryny w słoiku. Dodać dwie łyżki grubej soli i napełnić słoik sokiem z 6-8 cytryn.

Zamknąć i pozostawić na 15 dni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cytryny marynowane (strona 1 z 1)  
Gość

koper
gość

2008-06-02 19:41
proste i smaczne, tyle ze trzeba sporo zaczeeeeekac.... ale chyba sie skusze
Skomentuj
Oceń:
0
kayleb

kayleb
offline

2008-11-04 17:36
a jaki jest efekt bo chyba nie próbowłem??
Skomentuj
Oceń:
0
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-11-29 22:40
noo ciekawe
Skomentuj
Oceń:
0
Glumanda

Glumanda
offline

2009-02-06 19:51
No ok..ale co dalej? do czego mozna uzywac takich cytryn? bo chyba nie do herbaty skoro sa z sola??
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Marynaty
Marynowane winogrona Marynata do karkówki Marynowana limonka na ostro
Marynata do drobiu z tymiankiem Peklowana szynka z rozmarynem Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny
Miodowo-paprykowe żeberka z grilla/piekarnika Szwedzkie buraki marynowane Szwedzki ocet raz-dwa-trzy
Papryka w zalewie wg FemmeFatale Suszone pomidory w oliwie Marynata ziołowa do mięsa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane