beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Czarne kotleciki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kaszanka podana inaczej . . .

Czarne kotleciki

Składniki:

Czarne kotleciki

 

Sposób przygotowania:

Czarne kotleciki
Kaszankę przełożyć do miski i wbić jajko. Cebulkę drobno pokroić i przesmażyć na łyżce rozgrzanego tłuszczu. Dodać do kaszanki. Wymieszać, ew. doprawić solą i pieprzem. Formować średniej wielkości kotleciki. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na średnim ogniu, kilkakrotnie obracając, aby kaszanka nie była surowa. Kaszankę mam zamrożoną w woreczkach. Rozmrażam ją i próbuję ją zrobić na różne sposoby.

Tagi:

jajko tarta jajka