gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Czarne racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Robiłam z malinami, z jabłkami i truskawkami ale takich jeszcze nie. Rodzince smakowały. Polecam zrobić.

Czarne racuszki

Składniki:

Czarne racuszki

 

  • 400 ml mleka
  • 3 jajka
  • sól
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • cukier puder do posypania
  • 4 łyżki kakao

 

Sposób przygotowania:

Czarne racuszki
Do miski wlać mleko, wbić jajka, następnie dodać sodę, cukier oraz sól. Mikserem wymieszać wszystkie składniki. Następnie dodać mąkę i dalej mieszać. Do powstałego ciasta wsypać kakao i dalej mieszać. Z powstałego ciasta łyżką lub chochelką wykładać niedużymi ilościami ciasto i smażyć na patelni placuszki. Wykładać na talerze i posypywać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka