SUPERPRZEPIS

Czarniak w serowym sosie

  • 5
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Czarniak w serowym sosie Więcej zdjęć (5)

Czarniak w pysznym sosie z camemberta i śmietany. Zasmakuje każdemu.

Składniki:

Czarniak w serowym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Czarniak w serowym sosie
Rybę jeśli mrożona odmrażam i odsączam, jeśli świeża myję i osuszam. Usuwam ewentualne ości. Dzielę na mniejsze kawałki, i przyprawiam solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Całość polewam olejem, i odstawiam na minimum pół godziny.



Przygotowuję sos. Cebulę kroję w kostkę i przesmażam na oleju delikatnie posoloną. Jak już zmięknie wlewam śmietankę i dodaję pokrojony serek. Gotuję na maleńkim gazie do momentu połączenia się sera ze śmietanką. Doprawiam imbirem i pieprzem świeżo zmielonym. Można sos zmiksować.



Ryby obtaczam w mące i smażę.Podaję od razu polane gorącym sosem.
Czarniak w serowym sosie
Rybę jeśli mrożona odmrażam i odsączam, jeśli świeża myję i osuszam. Usuwam ewentualne ości
Czarniak w serowym sosie
Cebulę kroję w kostkę i przesmażam na oleju delikatnie posoloną.
Czarniak w serowym sosie
Jak już zmięknie wlewam śmietankę i dodaję pokrojony serek.
Czarniak w serowym sosie
Doprawiam imbirem i pieprzem świeżo zmielonym. Można sos zmiksować.