kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

czarno-białe ciasto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciasto na przyjazd rodzinny

czarno-białe ciasto

Składniki:

czarno-białe ciasto

 

  • 1/2 l śmietany
  • 16 dag wiórków kokosowych
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 opakowania śmietany śnieżki
  • 1 łyżka margaryny
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 blaty biszkoptowe

Sposób przygotowania:

czarno-białe ciasto
Krem: Śmietanę ubić ze śnieżką na puszystą masę, gorzką czekoladę rozpuścić na parze z trzema łyżkami śmietany i ostudzić, dolać do ubitej masy razem z połową wiórków kokosowych i płatkami migdałowymi. Całość wymieszać. Upieczony biszkopt przekroić w poprzek na dwie części. Na jeden blat biszkoptowy nałożyć połowę kremu i osypać wiórkami. Przykryć drugim blatem, nałożyć pozostałą część kremu i także posypać wiórkami. Przykryć drugim blatem, nałożyć pozostałą część kremu i posypać wiórkami. W niewielkim naczyniu rozpuścić margarynę, dodać śmietanę i pokruszoną czekoladę. Całość wymieszać, aż powstanie masa o jednolitej konsystencji. Polewę rozprowadzić na cieście.

Tagi:

czekolada