eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Czarny makaron Eli z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Tym razem ugotowałam czarny makaron tagloilini z krewetkami smażonymi z czosnkiem i natką pietruszki.

Czarny makaron Eli z krewetkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czarny makaron Eli z krewetkami

 

  • 50 dkg mrożonych białych krewetek
  • 6 ząbków dużych czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki masła
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • czarny makaron Tagliolini

Sposób przygotowania:

Czarny makaron Eli z krewetkami
Krewetki odmrozić i odsączyć na sitku. Natkę pietruszki umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej i masło,dodać krewetki,czosnek i smażyć przez 10 minut. Patelnię zdjąć z ognia. Do krewetek dodać posiekaną natkę i wymieszać. Do dużego garnka wlać wodę,posolić i zagotować. Do wrzącej wody wrzucić czarny makaron i ugotować według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić na sicie. Makaron dodać do krewetek i wymieszać. Gotowy makaron od razu podawać. Smacznego!
Czarny makaron Eli z krewetkami
Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
Czarny makaron Eli z krewetkami
Na patelni rozgrzać olej i masło,dodać krewetki,czosnek i smażyć przez 10 minut.
Czarny makaron Eli z krewetkami
Natkę pietruszki umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem