zzeszytubabci

zzeszytubabci

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Czarny sernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czarny sernik z makiem i płątkami owsianymi

Czarny sernik

Składniki:

Czarny sernik

 

 

Sposób przygotowania:

Czarny sernik
Mak sparzyć i zmielić.
Ser zmielić dwa razy. Przełożyć do dużej miski i zmiksować z masłem, cukrem waniliowym, zwykłym cukrem, mąką oraz żółtkami i makiem. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Mase przekłądamy do mniejszej blachy pieczemy przez ok 55 minut w 190 C.

W garnku rozpuszcamy masło, dodajemy cukier i kako, mieszamy tak długo aż się rozpuszczą. Wsypujemy płatki i dokładnie mieszamy. Ciepłą masą smarujemy ostygnięty sernik.