monika21stw

monika21stw

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Czebureki ukraińskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takiej potrawie trudno się oprzeć

Czebureki ukraińskie

Składniki:

Czebureki ukraińskie

 

Sposób przygotowania:

Czebureki ukraińskie
2 łyżki oleju, 1 i 1/2 szklanki wody, 1/2 łyżki soli oraz 1 szklankę mąki wkładamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu aż masa zgęstnieje. Pozostałą mąkę łączymy z jajkiem i wódką. Dodajemy przygotowaną wcześniej ciepła masę i zagniatamy ciasto. Mięso smażymy na oleju, dodając posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Farsz możemy rozrzedzić wodą. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy 20 kółek. Na kółka nakładamy farsz i zlepiamy. Smażymy na oleju.