Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Czekolada Andrzeja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

czekolada rozpływająca się w ustach.

Czekolada Andrzeja

Składniki:

Czekolada Andrzeja

 

  • 1 szklanka cukru
  • 50% szklanki mleka
  • 59% kostki margaryny
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 łyżki kakao
  • 2 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego)

 

Sposób przygotowania:

Czekolada Andrzeja
Przygotowanie
1 szklankę cukru gotujemy z 50% szklanki mleka i cukru waniliowego, dodajemy margarynę oraz mleko w proszku ( nie granulowane), cały czas mieszając. Dodajemy kakao gotujemy i mieszamy około 15 minut. Po zestawieniu z ognia dodajemy bakalie ( orzechy rodzynki itp.). Wlewamy do foremek i trzymamy w lodówce około 3 godzin. Smacznego.

Tagi:

czekolada