mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Czekolada na gorąco wg mitofri

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny deser na zimowe dni.

Czekolada na gorąco wg mitofri

Składniki:

Czekolada na gorąco wg mitofri

 

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 250 ml mleka
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • bita śmietana
  • szczypta cynamonu
  • szczypta chilli

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco wg mitofri
Na początku do garnka wlać mleko i śmietankę. Składniki dobrze podgrzać. Następnie dodać drobno pokruszoną gorzką czekoladę oraz cynamon i chilli. Mieszankę podgrzewać cały czas mieszając przez ok. 10 minut do momentu aż składniki dokładnie się połączą. Gorący napój rozlewać do kubeczków i dekorować bitą śmietaną. Podawać z kruchą, pustą rurką. Smacznego.