Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Czekoladowa Piękność

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniały, orzeźwiający napój czekoladowy z likierem

Czekoladowa Piękność

Składniki:

Czekoladowa Piękność

 

  • 60 g półsłodkiej czekolady, startej
  • 50 g cukru
  • 125 ml wrzącej wody
  • 625 ml wrzącego mleka
  • 1 łyżka rozpuszczalnej kawy
  • 80 ml koniaku
  • 80 ml likieru Amaretto
  • 125 ml śmietany do ubicia
  • 35 g prażonych migdałów, pokrojonych w plasterki

Sposób przygotowania:

Czekoladowa Piękność
W małym rondelku wymieszać czekoladę, cukier i wodę,zagotować, ogień zmniejszyć i dusić przez 2 minuty. Wmieszać mleko, kawę, koniak, likier Amaretto i dusić jeszcze przez 2 minuty.

Przelać do czterech kubków. Śmietanę ubić, położyć na wierzch czekoladowego napoju. Posypać migdałami i podawać

Tagi:

kawa czekolada