Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Czekoladowa pokusa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo czekoladowe ciasteczka z czekoladowym oczkiem

Czekoladowa pokusa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekoladowa pokusa

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowa pokusa
Margarynę utrzeć na puszystą masę, nadal ubijając dodać jajko i śmietanę.Mąkę wymieszać z solą , cukrem i kakao dodać do ubitej masy i wyrobić ciasto. (Gdyby ciasto się lepiło do rąk dodać trochę mąki).



Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w trzcinowym cukrze i końcem drewnianej łyżki na środku zrobić wgłębienie.

Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w pewnych odstępach.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 z termoobiegiem i piec ok 13 minut. Wyjąc i odstawić do wystygnięcia.



W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, miód dodać mleko i dokładnie wymieszać.

Czekoladę nakładać w wgłębieniach ciasteczek.
Czekoladowa pokusa
Do ubitej masy dodać suche składniki i wyrobić ciasto
Czekoladowa pokusa
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego
Czekoladowa pokusa
Kuleczki wielkości orzecha obtaczać w cukrze
Czekoladowa pokusa
Końcem drewnianej łyżki na środku zrobić wgłębienie