MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Czekoladowa tarta budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna tarta czekoladowo- kokosowa , kto się nie do skusić.

Czekoladowa tarta budyniowa

Składniki:

Czekoladowa tarta budyniowa

 

  • Ciasto:
  • 200g miękkiego masła
  • 80g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 350g mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka kakao
  • Masa:
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 250 ml mleka
  • 100 g cukru
  • 250 g masła
  • 50 g kokosu
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 gorzka czekolady

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowa tarta budyniowa
Przygotowujemy spod tarty, a więc masło ucieramy z cukrem i całymi jajkami. Następnie dodajemy ,wcześniej przesianą mąkę, wymieszaną z cynamonem i kakao. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówce na 2 godziny. Dno i boki formy do tarty o średnicy 21 cm wykładamy ciastem , formując palcami. Wkładamy do piekarnika na 30 minuti pieczemy w temperaturze 180 stopni. Gotujemy budyń na mleku, wsypując do mleka cukier i cukier waniliowy. Ostudzimy.Masło ucieramy z chłodnym budyniem na puszysty krem.Czekoladę rozpuścić w mikrofali, wkładając ją na 5 minut.Do kremu dodajemy czekoladę i wszystko dokładnie miksujemy i wykładamy na chłodne ciasto , wyrównując powierzchnię .Odstawić na 1 godzinę. Przed podaniem posypać kokosem.