misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Książka Kucharska: Ciasteczka i desery Michaeli

Czekoladowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wspaniałe czekoladowe bezy z nutą cynamonową

Czekoladowe bezy

Składniki:

Czekoladowe bezy

 

  • 4 białka
  • 20 dkg cukru pudru
  • 7.5 dkg mąki
  • 12.5 dkg startej czekolady (zmielonej w młynku do orzechów)
  • 2 dkg cukru waniliowego
  • ½ łyżeczki cynamonu

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe bezy
Białka ubijać i stopniowo dodawać cukier na sztywną pianę. Dodać mąkę, czekoladę i cynamon. Blachę posmarować i posypać mąką (można piec na opłatkach). Masę przełożyć do dekoratora (tuby) z końcówką – dużym okrągłym otworem. Wyciskać bezy (ewentualnie nakładać łyżeczką). Piec ok. 18 minut w temp.160-170 stopni.

SMACZNEGO !

Tagi:

czekolada bezy