zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Czekoladowe ciągutki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Dziś dla państwa mam zagadkę: kto jest zamieniony w żabkę? - Dama, dama proszę pana !!!!!!

Czekoladowe ciągutki

Składniki:

Czekoladowe ciągutki

 

  • 1/4 szklanki wody
  • 125 g masła
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 250 g mleka w proszku z kleikiem ryżowym np. Bebiko
  • 100g rodzynek

Sposób przygotowania:

Czekoladowe ciągutki
Wodę, cukier i margarynę zagotować mieszając aż cukier się rozpuści.
Przestudzić i wsypać mleko dokładnie ucierając na gładką masę.
Wsypać rodzynki i kakao i jeszcze raz wymieszać.
Masę wylać na niewielką blaszkę, odstawić w zimne miejsce do schłodzenia, a potem do lodówki aby masa dobrze się ścięła.