Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Czekoladowe ciasto z mikrofalówki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Błyskawiczne ciasto czekoladowe z kuchenki mikrofalowej

Czekoladowe ciasto z mikrofalówki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czekoladowe ciasto z mikrofalówki

 

  • 4 łyżki stołowe mąki (tortowej)
  • 5 łyżek stołowych cukru
  • 2 łyżki stołowe kakao
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mleka
  • 3 łyżki oleju
  • 0,5 łyżki stołowej proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Czekoladowe ciasto z mikrofalówki
Wszystkie składniki wymieszać w na jednolitą, gęstą konsystencję. Przelać do miseczki lub kubka i wstawić do mikrofalówki na 3-5 minut, w zależności od mocy.



Przykładowo: 410W: 3 minuty, 270W: 6 minut. Można najpierw dać na większą moc, a gdy ciasto urośnie, to zmniejszyć i jeszcze chwilę piec, żeby nie było surowe (można wbić wykałaczkę, jeśli będzie sucha i czysta, ciasto jest gotowe).



Do ciasta można dodać orzechy lub rodzynki, oraz posypać cukrem pudrem.



Smacznego!
Czekoladowe ciasto z mikrofalówki
Etap 1: Wszystkie składniki w jednej misce
Czekoladowe ciasto z mikrofalówki
Etap 1: Wszystkie składniki w jednej misce

Tagi:

jajko jajka