Czekoladowe kostki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mega pyszny i łatwy deser, uwielbiają go zarówno dorośli jak i dzieci on po prostu nie może się nie udać

Czekoladowe kostki

Składniki:

Czekoladowe kostki

 

  • 10dag margaryny
  • 2 jajka
  • 30dag cukru
  • 40dag mąki
  • op. cukru waniliowego
  • op. proszku do pieczenia
  • szklanka mleka
  • polewa:
  • 25dag margaryny
  • 25 dag cukru pudru
  • 0,5 szklanki mleka
  • 3 łyżki kakao
  • 20 dag wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Czekoladowe kostki
Margarynę ucieram, dodaję jajka, cukry, łącze. Na przemian dodaję mleko, mąkę i proszek do pieczenia.. Mieszam. Ciasto wylewam na natłuszczoną blachę, piekę 30min w temp. 180stop. C Do przygotowania polewy topię margarynę. Dodaję do niej cukier puder, mleko i kakao. Mieszam, aż do połączenia się składników. Studzę. Ciasto kroję na kwadraty, zanurzam je w polewie, po czym obtaczam w wiórkach kokosowych.

Tagi:

jajko jajka