wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Czekoladowe kulki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka metoda na przygotowanie wspaniałego deseru, przekąski dla dzieciaków i nie tylko. Sprawdza się zwłaszcza na imprezach urodzinowych...

Czekoladowe kulki

Składniki:

Czekoladowe kulki

 

  • 6 czekoladowych batonów MARS lub MILKY WAY,
  • ok. 70 g masła
  • 3,5 szklanki lukrowanych płatków kukurydzianych CORNFLAKES,
  • foremki papierowe do wypieku muffinek

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe kulki
Wszystkie batony pokroic na kawalki i przelozyc do garnka. Dodac do tego maslo, wszystko rozpuscic na niewielkim ogniu i ciagle mieszac, nie doprowadzajac do przypalenia. Kiedy masa bedzie gotowa, gladka, wrzucic do garnka platki kukurydziane i dokladnie wymieszac z masa czekoladowa. Gotowa mase przelozyc do papierowych foremek, chwilke przestudzic i wlozyc do lodowki na ok.1,5 -2 godziny. PYCHA!