iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Czekoladowe muffineczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Malutkie i urocze muffineczki, ucieszą nasze oczy i podniebienia.

Czekoladowe muffineczki

Składniki:

Czekoladowe muffineczki

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe muffineczki
Margarynę rozpuścić dodać do niej wodę cukier i połamaną czekoladę, całość gotować na małym ogniu około 3 min i odstawić do wystudzenia. Białka jajek ubić na sztywno, a żółtka wymieszać z przestudzoną masą margarynowo-czekoladową, następnie dodać do tego przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucierać mikserem do momentu, aż powstaną nam pęcherzyki powietrza. Do gładkiego ciasta dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.Foremki napełnić do 3/4 wysokości i piec w temp. 180 st około 15 min lub do suchego patyczka. Przestudzone babeczki posmarować nutellą i ozdobić.