Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Czekoladowe trufle z herbatników

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Takie trufle są szybkie i łatwe do zrobienia. Można je zrobić z innego ucieranego lub biszkoptowego ciasta.

Czekoladowe trufle z herbatników Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czekoladowe trufle z herbatników

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe trufle z herbatników
Margarynę włożyć do miski, wsypać cukier puder i dokładnie utrzeć. Następnie dodać pokruszone ciastka, zmielone migdały, pokruszone płatki kukurydziane, spirytus, kakao i dokładnie wymieszać. Z masy rękami formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, obtaczać w słodkim kakao i układać na tackę. Włożyć do lodówki i wystudzić, można je przechować przez kilka dni.
Czekoladowe trufle z herbatników
Do tych trufli zamiast herbatników można dodać biszkopty.
Czekoladowe trufle z herbatników
Gdy masa jest zbyt wolna dodać herbatników, gdy za twarda dodać śmietany.