czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Czekoladowo-orzechowe batoniki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne, domowe batony, dużo lepsze od tych kupionych w sklepie.

Czekoladowo-orzechowe batoniki

Składniki:

Czekoladowo-orzechowe batoniki

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowo-orzechowe batoniki
Czekolady połamać na kawałki, stopić wraz z masłem. Zdjąć z ognia, dodać miód. Orzechy włoskie posiekać, wymieszać z orzeszkami ziemnymi, dodać do masy czekoladowej. Dokładnie wymieszać. Wylać na wyłożoną folią aluminiową tortownicę o śr. 23cm. Równomiernie rozprowadzić, wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie pokroić na prostokątne batoniki.

Tagi:

czekolada