monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Czekoladowo-orzechowe batoniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Batoniki z orzechami to dobre słodkości, idealne do kawy :) i na zły nastrój ;-)

Czekoladowo-orzechowe batoniki

Składniki:

Czekoladowo-orzechowe batoniki

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowo-orzechowe batoniki
Mąkę przesiewamy przez sito z solą. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę gorzką z masłem, przelewamy ją następnie do foremki wysmarowanej tłuszczem i odstawiamy do schłodzenia. Czekoladę białą i mleczną trzemy na wiórki na tarce o grubych oczkach. Dodajemy ponad połowę pokrojonych wcześniej orzechów i jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy powstałą masę do foremki i posypujemy pozostałymi orzechami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez ok. pół godziny. Upieczone ciasto kroimy po jego wystudzeniu na batony ;-) Smacznego :)