basiacierocka

basiacierocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

czekoladowy suflet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

niesamowity smak i wspaniały deser

czekoladowy suflet

Składniki:

czekoladowy suflet

 

  • 4 żółtka
  • 1 białko
  • czekolada gorzka
  • pół szklanki cukru pudru
  • 10 dag rozpuszczonej margaryny

Sposób przygotowania:

czekoladowy suflet
czekolade rozpuscic na parze później dodajemy rozpuszczoną margarynę dolewając cały czas mieszamy Gdy wlejemy już całe masło dodajemy 4 żółtka mieszamy i zdejmujemy z ognia
w między zcasei ubijamy białko i do painy dodajemy cukier puder i jeszcze ubijamy teraz po woli dodajemy mase czekoladową cały czas wolno mieszając w jednym kierunki . przygotowaną masę wlewamy do małych foremek i wkładamy do piekarnika na 9 minut w temperaturze około 200 stopni.

Tagi:

czekolada