kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Czereśnie w rumie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czereśnie umyć, osączyć, oberwać ogonki, wydrylować, włożyć do przygotowanego słoja. Wsypać cukier, dodać 5-6 goździków i pół laski wanilii

Czereśnie w rumie

Składniki:

Czereśnie w rumie

 

 

Sposób przygotowania:

Czereśnie w rumie
Czereśnie umyć, osączyć, oberwać ogonki, wydrylować, włożyć do przygotowanego słoja. Wsypać cukier, dodać 5-6 goździków i pół laski wanilii. Owoce z przyprawami zalać rumem, dokładnie wymieszać, słój zamknąć. Odstawić na 6 miesięcy w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu zlać nalewkę do butelki.