Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Czereśnie w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane czereśnie wykorzystać do mięsa i sałatek.

Czereśnie w zalewie octowej

Składniki:

Czereśnie w zalewie octowej

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czereśnie w zalewie octowej
Do garnka wlać wodę, ocet, dodać goździki, zagotować. Do gorącej zalewy wsypać umyte i oczyszczone czereśnie. Po ok. 20 godzinach czereśnie odcedzić, ułożyć w przygotowanych słoikach, syrop ponownie zagotować. Gorącym syropem zalać czereśnie w słoikach, zakręcić zakrętki. Słoiki ułożyć w garnku, zalać ciepłą wodą i pasteryzować ok. 25 minut.