alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Czerwona kapusta do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna surówka z czerwonej kapusty - zdrowy dodatek do obiadu. Bardzo lubi ją moja rodzinka. Polecam :)

Czerwona kapusta do obiadu

Składniki:

Czerwona kapusta do obiadu

 

  • 1 nieduża główka kapusty czerwonej
  • 2 duże jabłka
  • 1/4 szkl oleju
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta do obiadu
Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Następnie zalewamy wodą i gotujemy około 5 minut. Dodajemy sól i ocet i dalej gotujemy (ok 3-4 minuty). Następnie kapustę odcedzamy. Dodajemy jabłka starce na grubej tarce, cukier, przyprawy, olej i sok z cytryny. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Podajemy do obiadu. Smacznego :)