ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Czerwona kapusta do obiadu 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z czerwonej kapusty na ciepło.

Czerwona kapusta do obiadu 6

Składniki:

Czerwona kapusta do obiadu 6

 

  • główka czerwonej kapusty
  • cebula
  • 10 dag boczku
  • szklanka czerwoneg wina ( wytrawne)
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta do obiadu 6
Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Nastepnie gotujemy na miękko. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Ugotowaną kapustę odcedzamy i kropimy sokiem z cytryny. Usmażony boczek i cebulę dodajemy do kapusty. Dodajemy wytrawne wino i całość dusimy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i gotowe. Kapusta może być dodatkiem do drugiego dania bądź osobną przekąską. Smacznego !

Tagi:

kapusta