lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Czerwona kapusta marynowana z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czerwona kapusta marynowana z warzywami

Czerwona kapusta marynowana z warzywami

Składniki:

Czerwona kapusta marynowana z warzywami

 

  • główka czerwonej kapusty
  • 2 czerwone buraki
  • 2 selery
  • 2 marchewki
  • szklanka winnego octu
  • szklanka wody
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta marynowana z warzywami
Ocet winny zagotuj z wodą oraz odrobiną cukru.Czerwone buraczki oraz oczyszczone marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.Selera naciowego pokrój w słupki a oczyszczoną czerwoną kapustę poszatkuj.Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą,posól i odrobinę popieprz do smaku.Zalej ostudzoną zalewą,odstaw na 2 dni w chłodne miejsce a następnie przełóż do czystych,wyparzonych słoików.

Tagi:

buraki kapusta