Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Czerwona kapusta z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czerwoną kapustę z jabłkami podawać jak sałatki lub surówki np. do mięs. Najlepiej przygotowywać w szybkowarze.

Czerwona kapusta z jabłkami

Składniki:

Czerwona kapusta z jabłkami

 

  • 4 porcje:
  • 1 kg kapusty
  • 30 dag kwaśnych jabłek
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • 1 cebula
  • 2 goździki
  • 1 łyżka stołowa cukru
  • 150 ml białego wina
  • ocet
  • sól

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z jabłkami
Cebulę pokroić w kostkę i dusić na oleju, dodać pokrojoną w paski kapustę, kawałki jabłek, sól, cukier, goździki i wino. Gotować 8 minut, można dodać octu